ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09.30-10.00 | Event Welcome / Orientation- Χαιρετισμοί

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 | Law & Order: Rules of Engagement!

Η ευκολία αγοράς και χρήσης ενός drone, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις ευθύνες που απορρέουν από τη χρήση του.

Για το λόγο αυτό, έχουν θεσπιστεί κανόνες και πρακτικές χρήσης, οι οποίοι οφείλουν να τηρούνται από τους χειριστές και τους κατασκευαστές εξοπλισμού.

Πριν το σκάφος να αφήσει το έδαφος, ο χειριστής οφείλει να γνωρίζει ότι θα βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο τα περιθώρια σφάλματος είναι πολύ στενά, ενώ οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσανάλογα μεγάλες. Όπως έχουμε παρατηρήσει σε όλους τους χώρους εκρηκτικής ανάπτυξης, η νομοθεσία έπεται της εξέλιξης.

Με συμπληρωμένη ήδη την πρώτη 5ετία από την διάθεση των drones σε μία ευρεία βάση καταναλωτών, έχει αποδειχθεί ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο χρήσης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο για τους μη εμπλεκόμενους με τη χρήση του ιπτάμενου εξοπλισμού. Ποια είναι άραγε η ισορροπία μεταξύ ρύθμισης και ασφυκτικού περιορισμού;. Οι γενικοί κανόνες υπάρχουν ήδη και συνεχώς αναπροσαρμόζονται, με αναπόφευκτα ερωτήματα, όπως:

  • Είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία και το θεσμικό πλαίσιο;
  • Υπάρχει ελεύθερος χώρος για καινοτόμες εφαρμογές και ανάπτυξη;
  • Τι θα αλλάξει το 2023;
  • Τι προβλέπεται για τα υπάρχοντα ΣμηΕΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 2 | Security – Surveillance – Safety: Eye from the Sky!

Μία από τις δημοφιλέστερες επαγγελματικές εφαρμογές για τα ΣμηΕΑ -μετά τη φωτογραφία και το video- είναι η χρήση τους στους τομείς Ασφάλειας, Επιτήρησης και Διάσωσης σε έκτακτες ανάγκες.

Η δυνατότητα της αφ’υψηλού κάλυψης ενός χώρου που με παραδοσιακά επίγεια μέσα δεν ήταν ως τώρα επαρκώς αποτελεσματική, συμπληρώνει την ασπίδα προστασίας ενός χώρου, ή μίας ευαίσθητης υποδομής, δίνοντας μία νέα συνολική οπτική .

Πολλοί οργανισμοί ασφαλείας, έχουν ήδη εντάξει τα ΣμηΕΑ στο portfolio των λύσεων και των επιλογών τους, ενώ έχουν εμπλουτίσει το “οπλοστάσιό” τους με σύγχρονα εργαλεία, όπως θερμικές κάμερες, συστήματα προειδοποίησης και ελέγχου πλήθους.

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε λύσεις και προτάσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν anti-drone λύσεις, που προστατεύουν ευαίσθητες υποδομές από μη εξουσιοδοτημένες και κακόβουλες ενέργειες.

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 | Drone it: Οι εφαρμογές B2B δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Η χρήση των drones, διατρέχει οριζόντια σχεδόν όλους τους τομείς της αγοράς. Διευκολύνει τις Μελέτες και τις Κατασκευές, επιτρέποντας τον έλεγχο του χώρου όπου θα δημιουργηθεί ένα έργο, τη μελέτη της κατασκευής και τα στάδια υλοποίησης της.

Η συντήρηση των υποδομών, βρίσκει ένα νέο σύμμαχο που έρχεται «αφ’ υψηλού» για να ελέγξει δομικές αδυναμίες, να εντοπίσει προβλήματα, ή συνθήκες καταπόνησης εξοπλισμού και φερόντων οργανισμών.

Ακόμα δίνουν νέα εργαλεία και λύσεις στην Γεωργία Ακριβείας, όπου η εναέρια απεικόνιση από drone γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του γεωπόνου που αποκτά πολύτιμα δεδομένα για την κατάσταση της καλλιέργειας, ώστε να λάβει μέτρα για την βελτιστοποίηση της απόδοσης της, ενώ ειδικά τροποποιημένα drones, ψεκάζουν, ποτίζουν, διανέμουν λίπασμα και σπόρους.

Τέλος, σημαντικό ρόλο αρχίζουν να καταλαμβάνουν και στην Ναυτιλία. Πέρα από το ρόλο των logistics, τα drones εισέρχονται στα αμπάρια, ελέγχουν δυσπρόσιτα σημεία του πλοίου και μεταφέρουν εικόνα στους νηογνώμονες οι οποίοι πλέον δεν είναι απαραίτητο να επιβιβαστούν στο πλοίο για να εκτελέσουν ενδελεχή επιθεώρηση.

Φυσικά οι εφαρμογές δεν σταματούν στους τομείς που ενδεικτικά αναφέραμε και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αφού…the sky is the limit!

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 | Next Generation: Τι φέρνει η επόμενη γενιά drones;

Στις προηγούμενες ενότητες είδαμε τις σημερινές εφαρμογές και χρήσεις των ΣμηΕΑ.

Όμως πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, γιατί τα καλύτερα έρχονται με νέες τεχνολογίες, νέες δυνατότητες, νέες εφαρμογές!

Στην ατζέντα βρίσκονται η Αυτόνομη πτήση, χωρίς την άμεση παρέμβαση χειριστή και η υπέρβαση των ορίων της ακτίνας δράσης που περιορίζει σήμερα τα ΣμηΕΑ.

Η ενσωμάτωση του 5G θα αλλάξει τελείως το τοπίο, αφού θα αποσυνδέσει το χειριστή από το drone, ενώ ταυτόχρονα θα τον συνδέσει με νέες δυνατότητας όπως την Εικονική Πραγματικότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στην ενότητα αυτή δεν θα περιοριστούμε σε θεωρία, αλλά θα δούμε και τις πρώτες προτάσεις από τη νέα γενιά drones και των εφαρμογών της.

17.00-17.30 | Closing Remarks

Important dates

Registrations for the 15th Panhellenic Congress of Nuclear medicine are open.
The starting date of the 15th Panhellenic Congress of Nuclear Medicine is 27th May 2021.
The closing date is 30th May 2021.